Vabljeni v Turistično Destinacijo Rogla – Pohorje, kjer vas bo na vsakem koraku, pogledu in okusu spremljal slogan destinacije »razišči, občuti, užij« in se vam tukaj pod južnimi obronki Pohorja za vedno zapisal v srce. Prepričani smo, da boste navdušeni nad številnimi naravnimi in kulturnimi zakladi, ki jih boste odkrivali z nami. Med drugim boste užili številne okuse domačih kulinaričnih dobrot in jih poplaknili z vrhunsko kapljico.

SLOV. KONJICE (galerija Riemer) – SKOMARJE – ZLATI GRIČ – OPLOTNICA

sreda, 12. avgust 2020

Odhod avtobusa ob 8.00 izpred avtobusne postaje na Mlinski ulici v Mariboru. Pot nas bo vodila v Slovenske Konjice, mesto v objemu žlahtne kapljice, kjer se bomo sprehodili skozi staro trško jedro, si ogledali Mestno galerijo Riemer ter si vzeli čas za »Minattijevo kavo«. Nadaljevanje poti skozi Zreče do najvišje ležeče strnjene vasice na slovenskem – Skomarje (944 m). Predstavila se nam bo Turistična kmetija Arbajter, ki ima na Skomarju farmo jelenov in je prepoznavna po odličnih suhomesnih izdelkih (pijača dobrodošlice in obloženi kruhki). Ogledali si bomo Skomarsko hišo, eno izmed najbolje obnovljenih starih domačij na slovenskih tleh. Predstavlja bivalno kulturo naših prednikov, v hiši je tudi spominska soba ljudskega pesnika Jurija Vodovnika, ki se je tukaj rodil. Sprehodili se bomo do Cerkve svetega Lamberta iz 14. stoletja ter si ogledali zanimivo multivizijo o nabiranju mravljičnih jajčec. Popoldne se popeljemo na Zlati grič, kjer bomo uživali ob lepem razgledu na tako imenovano Konjiško Toskano in se prepustili pokušnji odličnih vin iz Vinske kleti Zlati grič. Zadnja točka obiska bo Oplotnica, zakladnica edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij. Izvedeli bomo vse o tradiciji ročnega pranja ob potoku Oplotniščica in se sprehodili skozi park do Graščine, kjer se bomo ob ogledu notranjosti srečali z zgodbo kartuzijanov v teh krajih. Druženje bomo sklenili s poznim kosilom na Domačiji Forbar v Malahorni pri Oplotnici. Domov se bomo prijetno razpoloženi vrnili v večernih urah.

CENA:
70 EUR Pri najmanj 30 potnikih
75 EUR Pri najmanj 25 potnikih
80 EUR Pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, vstopnino in vodenje v Mestni Galeriji Riemer, pijačo dobrodošlice ter obložene kruhke na Skomarju, vstopnino za ogled graščine v Oplotnici ter prikaz pranja nekoč (perice), ogled Skomarske hiše, voden ogled vinske kleti Zlati grič ter pokušnjo 3 vzorcev vina, pozno kosilo, spremstvo lokalnega vodnika ter organizacijo izleta.

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do srede, 1. julija 2020. Ob prijavi je treba poravnati najnižjo predvideno ceno celotnega izleta (70 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR).

!!! Zaradi prilagojenega načina dela agencije je plačilo treba poravnati:

preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 12082020) ali
z gotovino na sedežu Agencije M (pisarna bo odprta do julija le ob sredah (10.6., 17.6., 24.6., 1.7.) med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)!

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.
MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.