Ponovno se odpravljamo na Gradiščansko v Avstriji, kjer se bomo v kamnolomu St. Margarethen prepustili melodijam Verdijeve opere NABUCCO. Na poti bomo po trinajstih letih ponovno obiskali madžarski Sopron in ugotavljali, kako se je to, za Budimpešto najbolj obiskano madžarsko mesto, razvilo in polepšalo od našega prvega obiska. Pred predstavo nas čaka vedno očarljivi  Rust ob Nežiderskem jezeru.

OPERA NABUCCO V KAMNOLOMU ST. MARGARETHEN (OGLED MEST SOPRON IN RUST)

 sobota, 13.8.2022

Odhod avtobusa ob 8. uri izpred avtobusne postaje na Mlinski ulici v Mariboru. Vožnja preko Avstrije po najkrajši poti na Madžarsko, do obmejnega Soprona. Šarmantno mesto, nekdanja keltska in rimska Scarbantia (še so vidni ostanki okoli 2000 let starega obzidja), se lahko pohvali z bogato zgodovino, izjemno lepo obnovljenimi hišami, katerih slikovita dvorišča kar kličejo mimoidoče; obiskovalce vabijo tudi lepi trgi in cerkve ter bogato kulturno življenje. Približno dvourni vodeni ogled mesta, nato prosto za individualno potepanje in kosilo. Obiskali bomo leta 2015 prekrasno obnovljeno vilo Lenck, eno izmed številnih palač s konca 19. stoletja. Danes so v njej zbirke mestnega Muzeja Soproni. Vodenje po etnološki zbirki in predstavitev različnih obrti; občutili bomo utrip življenja premožnega meščanstva v drugi polovici 19. stoletja. Po ogledu notranjosti še sprehod po očarljivem vrtu vile Lenck, nato vožnja do okoli 30 km oddaljenega Rusta ob Nežiderskem jezeru. To prisrčno najmanjše avstrijsko mesto slovi po štorkljah, ki gnezdijo na dimnikih, predvsem pa po odličnem vinu; tukaj je bila ustanovljena prva vinska akademija v Avstriji. To pot si bomo v Rustu ogledali njegov skriti biser, izjemno Fischerkirche  (Cerkev ribičev), ki očara s svojo arhitekturo iz različnih stoletij, predvsem pa z odlično ohranjenimi freskami. Voden ogled cerkvice, morda kozarček rujnega na Glavnem trgu, obdanem z vinskimi kletmi in gostilnami. Ob 19.00 se odpeljemo do bližnjega kamnoloma, kjer bomo ob 20. uri prisluhnili Verdijevi mojstrovini Nabucco. Po ogledu vožnja proti Mariboru, kamor prispemo okoli 2. ure zjutraj.

CENA:

60 EUR Pri najmanj 40 potnikih
65 EUR Pri najmanj 35 potnikih
73 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, voden ogled Soprona, vstopnino in voden ogled vile Lenck, vstopnino in voden ogled Fischerkirche v Rustu, strokovno vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Cena ne vključuje:

  • Vstopnice za opero NABUCCO. Na voljo imamo tri kategorije kart (odločitev ob prijavi):
    • kategorija80 EUR (10 kart)
    • kategorija60 EUR (15 kart)
    • kategorija45 EUR (15 kart)
  • Skupnega kosila (tri hodni tipičen madžarski meni v prijetni restavraciji v Sopronu) – 18 EUR. Odločitev za skupno kosilo ob prijavi!

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do petka, 20. maja 2022. Ob prijavi je treba poravnati najnižjo predvideno ceno izleta (60 EUR), izbrano vstopnico za opero ter odstopnino po želji (zavarovanje odpovedi – 10 EUR).

Plačilo je treba poravnati:                                                                                                                                     

  • z gotovino na sedežu Agencije M (po individualnem dogovoru; 041 468 594 (Marinka)
  • s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref. SI00 13082022)

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (nenadna bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 10 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.