Festival Ljubljana v avgustu na Kongresnem trgu gosti enega najboljših tenorjev današnjega časa, Jonasa Kaufmanna. Opernega zvezdnika bo na koncertu spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil Jochen Rieder. Nemškega dirigenta je kariera vodila od Karlsruheja v Bremen in nato v Zürich. Z Jonasom Kaufmannom ju povezuje dolgoletno in intenzivno glasbeno prijateljstvo, ki ju je popeljalo na koncertno potovanje od Barbican Centra v Londonu do sydneyjske opere, Centra umetnosti v Seulu, v dvorano Carnegie v New Yorku in se še kar nadaljuje z bleščečimi mednarodnimi uspehi.
Na poti do Ljubljane pa se bomo ustavili še na Ponikvah in Šentjurju ter se spomnili na življenje in delo Antona Martina Slomška ter znane slovenske družine Ipavec.

KONCERT JONASA KAUFMANNA NA FESTIVALU LJUBLJANA

SREDA, 26. avgust 2020

Odhod avtobusa ob 11. uri izpred AP v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja do Ponikve, kjer se je rodil narodni buditelj, veliki »Mariborčan« ter prvi škof našega mesta Anton Martin Slomšek. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo ter se spomnili mejnikov njegovega življenja, dela in domoljubnosti. Vstopili bomo v bogato baročno cerkev sv. Martina, ki jo je Slomšek obiskoval v mladih letih. Zapeljemo se do Šentjurja, katerega staro trško jedro je bilo pred nedavnim razglašeno za najlepše v Sloveniji. V Ipavčevi hiši si bomo ogledali stalno razstavo o delu in življenju znane slovenske rodbine zdravnikov in skladateljev Ipavec. Na bližnji ekološki kmetiji se bomo okrepčali z domačim kosilom, nato nadaljujemo do Ljubljane, kamor bomo prispeli okoli 19. ure. Prosti čas še za kakšno osvežilno pijačo ob Ljubljanici. Ob 20.30 se na Kongresnem trgu prične koncert* Jonasa Kaufmana s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Nemški tenorist Jonas Kaufmann je znan kot operni in koncertni pevec z izvrstno tehniko. Z izjemnimi karizmatičnimi uprizoritvami se enako dobro znajde v osrednjih vlogah nemškega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja, kot tudi v intimnih nemških samospevih. Po koncertu vožnja proti domu in prihod v Maribor v poznih večernih urah.

CENA:
78 EUR Pri najmanj 20 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vstopnine in vodenje po rojstni hiši A.M. Slomška in Ipavčevi hiši, kosilo na ekološki turistični kmetiji, vodenje in organizacijo izleta, ddv po Zddv.

Cena ne vključuje vstopnice za koncert*:
• 1. kategorija – 150 EUR (na razpolago imamo 10 vstopnic)
• 3. kategorija – 70 EUR (na razpolago imamo 10 vstopnic)

*Organizator koncerta je Festival Ljubljana in je odgovoren za izvedbo po njihovih splošnih pogojih.

PRIJAVA IN PLAČILO:
Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 17. junija 2020.
Ob prijavi je treba poravnati najnižjo predvideno ceno celotnega izleta (78 EUR) in izbrano vstopnico (150 EUR oz. 70 EUR).

!!! Zaradi prilagojenega načina dela agencije je plačilo treba poravnati:

preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 26082020) ali
z gotovino na sedežu Agencije M (pisarna bo odprta do julija le ob sredah (10.6., 17.6., 24.6., 1.7.) med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)!

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.