Festival Ljubljana v avgustu na Kongresnem trgu gosti opernega argentinskega zvezdnika, Joséa Curo. Pevec slovi po izraznem in odločnem tenorju, v katerem odsevajo odtenki temnega baritona, poleg tega je tudi uspešen skladatelj in dirigent. Na tokratnem koncertu se bo predstavil v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom in Mladinskim zborom RTV Slovenija, Zborom Slovenske filharmonije in mednarodnimi solisti Pétérom Balczóm, Marcellom Bakonyiem, Eliso Balbo in našo Nuško Drašček, pod taktirko argentinskega dirigenta Maria De Rosa.

Na poti do Ljubljane se bomo tokrat ustavili v zapostavljenem, a izredno zanimivem Zasavju. Obiskali bomo Trbovlje, ki jih je zaznamoval rudarski način življenja, danes pa mesto išče novo identiteto predvsem na področju novih medijev in turizma. Obeta se nam lep izlet z bogatim, glasbenim poletnim večerom!

José Cura z gosti na Festivalu Ljubljana

(čez dan spoznavamo Zasavje)

Sreda, 25. avgust 2021

Odhod avtobusa ob 10. uri izpred AP v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja mimo Rimskih Toplic, Zidanega Mosta do Trbovelj. Popeljali se bomo po tem največjem Zasavskem mestu, ki mu je rudarstvo (tudi v bivanjski kulturi) vtisnilo neizbrisen pečat. Vstopili bomo v Zasavski muzej Trbovlje ter si ogledali stalno zbirko »Srečno…črne doline«, ki nas vodi skozi dvestoletno zgodovino življenja Zasavcev s premogovništvom. V bližini se nahaja muzejska postavitev Rudarsko stanovanje v avtentični rudarski koloniji Njiva, ki nas na plastičen način popelje v vsakdan rudarskih družin. V Delavskem domu, ki je še danes center kulturne dejavnosti mesta in se lahko pohvali z izjemnim mozaikom Marija Preglja (zanj je umetnik prejel Prešernovo nagrado), bomo vstopili v virtualni muzej rudarstva, 4. dritl. Na interaktivni in sodobni način se preselimo med rudarje. Obisk Zasavja sklenemo z domačim lokalnim kosilom v tradicionalni gostilni. Vožnja do Ljubljane.

Ob 20.30 se v okviru Festivala Ljubljana na Kongresnem trgu prične koncert Joséa Cure z gosti. Gre za argentinskega opernega zvezdnika, skladatelja in dirigenta, ki s svojimi intenzivnimi interpretacijami gostuje na odrih najprestižnejših glasbenih gledališč. Po študiju kompozicije in dirigiranja v Rosariu se je preselil v Buenos Aires in v Teatru Colón tako izpopolnil svoj glas, da se je uveljavil kot mednarodno priznan tenorist. Znan je po izvrstnih koncertnih nastopih in interpretacijah opernih likov, predvsem Verdijevih opernih junakov. Je prejemnik Sarmientove nagrade za umetniške dosežke v kulturi.

Po koncertu vožnja proti domu in prihod v Maribor v poznih večernih urah.

CENA:

73 EUR Pri najmanj 30 potnikih
78 EUR Pri najmanj 25 potnikih
88 EUR Pri najmanj 20 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vstopnine in vodenje v Zasavskem muzeju (stalna zbirka in Rudarsko stanovanje), vodenje in vstopnina v virtualni muzej 4. dritl, kosilo v domači gostilni, vodenje in organizacijo izleta, ddv po Zddv.

 Cena ne vključuje vstopnice za koncert*:

  • 1. kategorija – 50 EUR (na razpolago imamo 10 vstopnic)
  • 2. kategorija – 40 EUR (na razpolago imamo 10 vstopnic)
  • 3. kategorija – 30 EUR (na razpolago imamo 10 vstopnic)

*Organizator koncerta je Festival Ljubljana in je odgovoren za izvedbo po njihovih splošnih pogojih.

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do petka, 18. junija 2021. Ob prijavi je treba poravnati najnižjo predvideno ceno (73 EUR), izbrano vstopnico za opero (30, 40 ali 50 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR).

!!! Zaradi prilagojenega načina dela agencije je plačilo treba poravnati:

  • Preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 25082021).
  • Z gotovino na sedežu Agencije M po individualnem dogovoru (agencija posluje po prilagojenem delovnem času; prosimo, da preverite kdaj smo v pisarni).
  • Z mobilno banko na telefonu; poslikajte QR kodo, vnesite želen znesek, po potrebi prestavite rok plačila.

!!! UKREPI POVEZANI Z EPIDEMIJO COVID-19: Natančno spremljamo vse epidemiološke ukrepe, nasvete in pogoje ob potovanjih. Ker imamo v programih vključene pogostitve v gostinskih lokalih (notranjost ob slabem vremenu) morajo gosti izpolnjevati PCT pogoj (prebolevnost, cepljenje ali negativen test). Natančna navodila in informacije v zvezi s tem boste prejeli v sporočilu o odhodu, seveda smo vam za vse informacije na voljo.

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.