Po skoraj dveh letih se ponovno podajamo na Dunaj, kjer bomo večer preživeli v najslavnejši koncertni dvorani na svetu, v veliki Zlati dvorani Musikvereina, od koder  s slavnostnim koncertom na novoletni dan Dunajski filharmoniki razveseljujejo ljubitelje glasbe po vsem svetu. Izpeljali pa bomo tudi z naše strani že večkrat obljubljeni ogled  Cesarske zakladnice  v Hofburgu.

KULTURNI DAN NA DUNAJU (OGLED DUNAJSKE ZAKLADNICE V HOFBURGU IN OBISK KONCERTA V MUSIKVEREINU)

sobota, 9. april 2022

Odhod avtobusa ob 7.30 uri izpred avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja do Dunaja, kamor prispemo okoli 11. ure. Na krožni vožnji bomo videli dvorec Schönbrunn, Prater, Uno city, Ring z znamenitimi palačami (opera, parlament, mestna hiša…). Nato se sprehodimo skozi središče mesta, kjer bomo občudovali mogočne palače Hofburga, vstopili v Avguštinsko cerkev, zelo priljubljeno pri Habsburžanih, pa tudi gotsko Štefanovo cerkev. Po ogledih približno dve uri prosto za individualno kosilo in uživanje živahnega mestnega utripa. Ob 15.30 se ponovno dobimo in si v Hofburgu pod strokovnim vodstvom ogledamo eno izmed najbogatejših zakladnic na svetu; med številnimi eksponati neprecenljive vrednosti je na ogled tudi krona Svetega rimskega cesarstva nemškega naroda. Po ogledu se peš podamo po večernih ulicah mesta (za nekatere po želji prevoz z avtobusom) do palače Musikverein. Ob 20.15 se bo pričel koncert v izvedbi Wiener Mozart Orchestra, ustanovljenega 1986; sestavljajo ga vrhunski glasbeniki prominentnih dunajskih glasbenih hiš (npr. Dunajske filharmonije in Dunajskega simfoničnega orkestra). V svojih nastopih se skoraj izključno posvečajo izvajanju del Wolfganga Amadeusa Mozarta in uspešno gostujejo in navdušujejo ljubitelje Mozarta po vsem svetu. Na sporedu bodo najbolj znana dela posameznih simfonij, solo koncertov, uvertur v opere, opernih arij dunajskega genija. Dobri dve uri se bomo predajali odlični Mozartovi glasbi. Vožnja proti Mariboru, kamor prispemo v soboto okrog 1.30.

 CENA:

73 EUR Pri najmanj 40 potnikih
78 EUR Pri najmanj 35 potnikih
88 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, oglede po programu (vključno z vodenim ogledom zakladnice v Hofburgu v vrednosti 20 EUR), strokovno slovensko vodenje in organizacijo izleta, zavarovanje turistov in izletnikov, DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje vstopnic za koncert:

1. kategorija – 117 EUR (8 vstopnic); 2. kategorija – 97 EUR (12 vstopnic); 3. kategorija – 77 EUR (10 vstopnic); 4. kategorija – 57 EUR (10 vstopnic)

 

PRIJAVA IN PLAČILO:

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do petka, 25. februarja 2022. Ob prijavi je treba plačati najnižjo predvideno ceno izleta (73 EUR), izbrano vstopnico za koncert ter morebitno zavarovanje odpovedi – odstopnino (10 EUR)

Zaradi prilagojenega načina dela agencije je plačilo treba poravnati:

  • Preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870, sklic 00 08042022.
  • Z gotovino na sedežu Agencije ob ponedeljkih in sredah med 10.00 in 13.00 oz. po dogovoru.

UKREPI POVEZANI Z EPIDEMIJO COVID-19: Natančna navodila in informacije boste prejeli v sporočilu o odhodu, saj se zelo spreminjajo. Potovanje bomo izvedli v skladu z vsemi epidemiološkimi napotki.

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA: Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.