“Planica, Planica, snežena kraljica!
Le kdo je ne pozna – lepoto iz snega!” (Avsenik)

ADERGAS (samostan Velesovo), TRŽIČ in PLANICA (Nordijski center)

sobota, 10. oktober 2020

Odhod avtobusa ob 7.30 uri izpred avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja s postankom za kavico do vasi Adergas, kjer stoji samostan Velesovo, ki so ga kot ženski dominikanski samostan ustanovili benediktinci že daljnega leta 1238. Vstopili bomo v cerkev Marijinega oznanjenja, enega najlepših baročnih spomenikov Slovenije. Oltarne slike so delo J.M. Schmidta oziroma Kremser-Schmidta, ki sodi med najslavnejše avstrijske baročne slikarje. Pot nas vodi naprej do Tržiča, mesta v objemu Karavank. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ki je zavarovano kot kulturni in zgodovinski spomenik. Odlično je ohranjena značilna stavbna dediščina, posebej pa izstopa več kot tri stoletja stara Kurnikova hiša, v katero bomo tudi vstopili. Tržičani so od nekdaj veljali za odlične in zelo podjetne železarje, kolarje, tekstilce, usnjarje in predvsem čevljarje. O tem priča bogata zbirka v Tržiškem muzeju, ki so jo bomo ogledali. V Tržič naj bi se zaljubil tudi feldmaršal Radetzky, ki je tukaj kupil grad Neuhaus in v njem občasno tudi bival. Po ogledu Tržiča, se bomo okrepčali v tržiški domači gostilni. Nadaljujemo z vožnjo v dolino pod Poncami, Planico, kjer si bomo pod strokovnim vodstvom ogledali Nordijski center. Sprehodili se bomo do izjemnega poligona za smučarske teke, uživali ob lepih pogledih na razgledni ploščadi ter se z žičnico popeljali na vrh letalnice, ki vsako leto v marcu postane kraj romanja ljubiteljev letalskih poletov in zimskih športov nasploh. Vožnja proti domu in prihod v Maribor okoli 22. ure.

CENA:

85 EUR Pri najmanj 25 potnikih
95 EUR Pri najmanj 20 potnikih

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje po Tržiču, vstopnine po programu z vodenji (prispevek za vstop v samostan Velesovo, Tržiški muzej, Kurnikova hiša, Nordijski center Planica), kosilo v Tržiču, vodenje in organizacijo izleta, ddv po Zddv.

 

PRIJAVA IN PLAČILO:

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 18. septembra 2020. Ob prijavi je treba poravnati najnižjo predvideno ceno celotnega izleta (85 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR).

!!! Zaradi prilagojenega načina dela agencije je plačilo treba poravnati:

  • preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 10102020) ali
  • z gotovino na sedežu Agencije M po individualnem dogovoru

 

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.