Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

VERONA z razstavo "Čas Giacomettija - od Chagalla do Kandinskega"

Trajanje potovanja: 2 dni
Datum potovanja: 1.-2.4.2020
Cena: 125 EUR
Prevoz z avtobusom
Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Verona je eno izmed najbolj vabljivih severnoitalijanskih mest: tu je Arena, kjer se vsako poletje odvija slavni operni festival, tu so antični mostovi prek Adiže, mestno jedro, posejano s srednjeveškimi cerkvami in pravim uličnim labirintom. Bila je bivališče sprtih družin Cappelli in Montecchi, ki jih je Shakespeare vzel za osnovo svoje sicer izmišljene ljubezenske zgodbe o Romeu in Juliji. Posebno pozornost bomo posvetili ogledu veličastne romanske cerkve San Zeno ter obiskali odmevno razstavo “Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega”. Ustavili se bomo tudi ob Gardskem jezeru in uživali ob razgledu s področja arheološkega parka nekdanje Katulove vile.

Po poteh umetnostne zgodovine s Tatjano Kralj Gojčič
VERONA z razstavo »Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega«
2 dni, 1. – 2. april 2020

1. dan, 1.4.2020: PTUJ – MARIBOR – VERONA
Odhod avtobusa s Ptuja ob 6. uri in vožnja preko Maribora z vmesnimi postanki v Italijo do Verone. Zgodaj popoldne ogled veličastne romanske bazilike San Zeno, ki je posvečena veronskemu škofu ali mučencu. Bazilika je bila grajena v letih 967 – 1398 in velja za najlepšo romansko cerkev v severni Italiji (pročelje je slonokoščene barve z velikim rozetnim oknom, čudoviti so tudi reliefi glavnega portala in izredne so bronaste plošče na vratih), njena kripta pa je prostor, v kateri sta se na skrivaj poročila Shakespearova Romeo in Julija. Po ogledu notranjosti se bomo ob reki Adiži sprehodili do strogega središča mesta. Pot nas bo vodila prek trga Piazza Bra z rimskim amfiteatrom, zanimiva sta trga Erbe ter Signori ter grobnice družine Scaligeri. Proti večeru vožnja do našega hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan, 2.4.2020: VERONA (ogled razstave) – SIRMIONE ob GARDSKEM JEZERU – GROTTE DI CATULLO – MARIBOR – PTUJ
Po zajtrku se vračamo v središče Verone in si v palači Palazzo della Gran Guardia pod strokovnim vodstvom ogledamo razstavo »Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega«. Razstavljena so dela iz muzeja moderne umetnosti Fondation Maeght, ki se nahaja v bližini francoske Nice in velja za najpomembnejšo muzejsko ustanovo umetnosti 20. stol. v Evropi. Na razstavi bo okoli 100 slikarskih, kiparskih in risarskih del najpomembnejših pariških umetnikov iz časa med obema vojnama. Velik del razstave je posvečen Albertu Giacomettiju, enemu izmed najpomembnejših kiparjev 20. stol., na katerega sta vplivala predvsem kubizem in nadrealizem, posvečal pa se je predvsem figuralnim kompozicijam. Na razstavi ga bodo spremljala dela Kandinskega, Braquea, Chagalla, Mirója in drugih. Po ogledu razstave se bomo zapeljali do mesteca Sirmione ob Gardskem jezeru, ki leži na konici polotoka na južni obali jezera. Sprehodili se bomo po slikovitem mestecu z značilnimi ozkimi uličicami, ki jih preveva turistični vrvež. Ogledali si bomo arheološki park Grotte di Catullo, v katerem se nahajajo ruševine rimske vile iz 1. stol. pr. n. št. in manjši muzej. Nekdaj bogata rimska vila, ki jo pripisujejo družini rimskega pesnika Katula, zaradi svoje enkratne panoramske lege predstavlja pomemben primer rezidence visokega rimskega sloja v severni Italiji. Po ogledu vožnja proti domu, kamor bomo prispeli okoli polnoči.

CENA:
125 EUR Pri najmanj 40 potnikih
135 EUR Pri najmanj 35 potnikih
150 EUR Pri najmanj 30 potnikih
165 EUR Pri najmanj 25 potnikih

Cena vključuje: prevoz v udobnem avtobusu, cestnine in parkirnine, vstopna taksa za avtobus za Verono, en polpenzion (nočitev, zajtrk, večerja) v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* na področju Verone (doplačilo za enoposteljno sobo je 15 EUR), strokovno vodenje in organizacijo izleta, DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje:
- Vstopnine na razstavo s strokovnim vodenjem (od 18 EUR do 20 EUR; odvisno od velikosti skupine)
- Vstopnin po programu (San Zeno, Katulova vila, grobnice) – 15 EUR

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do petka, 14. februarja 2020. Ob prijavi je treba plačati varščino (40 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR). Ostanek plačila je treba poravnati 10 dni do odhoda.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref.: SI00 01042020)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro)

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA