Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

Anna Netrebko in Yusif Eyvazov v Trubadurju v VERONI

Trajanje potovanja: 3 dni
Datum potovanja: 7.-9.7.2019
Cena: 360 EUR
Prevoz z avtobusom


PRIJAVA IN PLAČILO: Zaradi izjemnega povpraševanja za ogled opere ter visoke sezone imamo kratke roke za potrditve rezervacij. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do petka, 1. februarja 2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (120 EUR) in morebitno odstopnino (16 EUR oz. 19 EUR – višja cena vstopnice). Ostanek plačila je treba poravnati tri tedne pred odhodom.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref: SI00 07072019)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 16 EUR oz. 19 EUR v primeru višje kategorije vstopnice. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Naša julijska glasbeno kulinarična poslastica je tridnevno potovanje v okolico Verone. Že prvi večer bomo v veronski Areni poslušali Verdijevega Trubadurja, v katerem bosta naša ušesa in oči razvajala Anna Netrebko ter Yusif Eyvazov. Na poti si bomo ogledali še dve t.i. idealni renesančni mesti, Palmanovo in Sabbioneto, naravne lepote okolice Gardskega jezera, po njem zapluli tudi v kraj limonovcev, Limone sul Garda. Ob vsem tem bomo uživali še v lokalni kulinariki.

Glasbeno in kulinarično doživetje
Anna Netrebko in Yusif Eyvazov v operi Trubadur
(Palmanova – Verona – Gardsko jezero – Sabbioneta)
3 dni, 7. – 9. julij 2019

1. dan, nedelja, 7.7.2019: MARIBOR – PALMANOVA – VERONA (opera Trubadur)
Odhod avtobusa ob 8. uri izpred avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja mimo Ljubljane proti Italiji do Palmanove. Mesto je nastalo leta 1593 kot utrdba pred Turki sredi Furlanske nižine. Čeprav Palmanovo veliko Slovencev povezuje z »outlet« nakupi v centrih njegove okolice, je to mesto, po katerem se je vredno sprehoditi. Iz ptičje perspektive ima namreč obliko deveto krake zvezde in predstavlja realizacijo idealnega renesančnega urbanizma. Za trojnimi veličastnimi vrati – Porta Udine, Porta Aquileia in Porta Cividale – vas prijazne ulice pripeljejo do osrednjega trga Piazza Grande z znamenito Caffeterio Torinese, ki so jo leta 2011 in 2014 razglasili za najboljši kavni bar v državi, kar je v Italiji res veliko priznanje. Tukaj lahko popijete kavo, pojeste slasten furlanski prigrizek ali popijete kozarec lokalnega vina. Po krajšem postanku nadaljujemo pot skozi Furlanijo v Benečijo, do hotela v okolici Verone. Krajši počitek in priprava na ogled operne predstave. Zgodnja večerja v hotelu, nato vožnja do Verone, kjer se v Areni na Piazzi Brà ob 21. uri prične Verdijeva opera Trubadur. Vlogo Leonore in Manrica bosta pela slovita Anna Netrebko in njen mož, azerbajdžanski tenorist Yusif Eyvazov. Ogled opere (štiri dejanja) v ohranjenem starorimskem amfiteatru, ki se ponaša z izjemno naravno akustiko, nato vožnja do hotela in nočitev.

2. dan, ponedeljek, 8.7.2019: VERONA – GARDSKO JEZERO (Malcesine, Limone sul Garda) – vinska degustacija – VERONA
Po zajtrku se bomo zapeljali do Gardskega jezera, največjega italijanskega jezera, ki meji na tri pokrajine: na severu na Trentinsko-Poadižje, na zahodu na Lombardijo in na vzhodu na Benečijo. Ob slikovitem ledeniškem jezeru, obdanem z gorami na severu in z rodovitno ravnico na jugu, se bomo po njegovi vzhodni obali zapeljali do impresivnega kraja Malcesine. Mestece se je razvilo za gradom na nepropustni kremenčevi skali (mala silex) in nudi prekrasne vedute. Vkrcanje na ladjico in vožnja na drugo stran jezera do mesteca Limone sul Garda, kjer zaradi ugodnega podnebja že od 17. stoletja gojijo limonovce v posebnih terasastih rastlinjakih polodprtega tipa. Ogled Hiše limon, ki skozi muzejsko zbirko pripoveduje zgodbo zgodovine tukajšnje pridelave tega priljubljenega agruma. Pravijo, da lokalni prebivalci zaradi obilja citrusov tu dosegajo najdaljšo življenjsko dobo v Evropi! Morda kupite kakšne sočne limone, limonino marmelado, limonine pastile, limonin liker… Skupno kosilo v tem slikovitem »rumenem« mestecu. Po kosilu ladijska vožnja nazaj v Malcesine in avtobusna vožnja na južno vinorodno področje jezera, kjer se bomo ustavili v eni izmed številnih lokalnih vinskih kleti. Degustacija lokalnih vin. Vožnja do hotela in nočitev.

3. dan, torek, 9.7.2019: VERONA – SABBIONETA – MARIBOR
Po zajtrku vožnja proti jugu do mesteca Sabbioneta. Očarljivo renesančno mestece v pokrajini Mantova je konec 16. stoletja ustanovil vojvoda Vespazijan I. Gonzaga na peščeni obali reke Pad, po kateri je dobila ime (ital. sabbia – pesek). Mestece je zaradi primera izjemnega renesančnega urbanizma in arhitekture od leta 2008 vpisano na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po mestu in si ogledali sinagogo, Vojvodsko palačo, palačo Palazzo Giardino in Galerijo antikvitet, zasebno zbirko vojvodovih starin. Posebna poslastica bo ogled Teatra all' Antica, dela arhitekta ter scenografa Vicenza Scamozzija. Kot drugo najstarejše ohranjeno renesančno gledališče sodi v družbo renesančnih gledališč v Vicenzi in v Parmi. Njegova posebnost je podolgovata oblika – je daljše kot širše, sedeži pa so razporejeni v obliki podkve. Preden odrinemo proti domu, se bomo okrepčali še na skupnem kosilu z lokalnimi lombardijskimi specialitetami. Vožnja proti domu s krajšimi postanki, v Maribor bomo prispeli okoli 23. ure.

Cena:
360 EUR Pri najmanj 40 potnikih
375 EUR Pri najmanj 35 potnikih
395 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje:
 - prevoz v udobnem avtobusu, cestnine in parkirnine,
 - 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* na področju Verone,
 - 1 večerjo v hotelu z vključeno pijačo,
 - 2 kosili v restavracijah (eno ob Gardskem jezeru in eno na področju Sabbionete),
 - vinsko degustacijo,
 - povratno ladijsko vožnjo (Malcesine – Limoni sul Garda – Malcesine),
 - vstopnine po programu (Hiša limon v mestecu Limone sul Garda; Vojvodska palača, palača Palazzo Giardino in galerija antikvitet, gledališče Teatro all' Antica, sinagoga v Sabbioneti),
 - vstopnico za operno predstavo Trubadur (neoštevilčeni sedeži na kamnitih stopnicah sektor D/E),
 - lokalno vodenje po Sabbioneti,
 - strokovno slovensko vodenje in
 - organizacijo izleta ter ddv po Zddv.

Ob prijavi se lahko odločite za:
• Višjo kategorijo vstopnice za opero; Sektor 2 - označen sedež – doplačilo 60 EUR (na voljo imamo 20 vstopnic te kategorije)
• Enoposteljno sobo – doplačilo 40 EUR za obe noči

PRIJAVA IN PLAČILO: Zaradi izjemnega povpraševanja za ogled opere ter visoke sezone, imamo kratke roke za potrditve rezervacij. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do petka, 1. februarja 2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (120 EUR) in morebitno odstopnino (16 EUR oz. 19 EUR – višja cena vstopnice). Ostanek plačila je treba poravnati tri tedne pred odhodom.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref: SI00 07072019)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA