Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

REKA - EPK 2020 (opera Tristan in Izolda, razstava o goslarju dr. Franju Kresniku in Prem z okolico)

Trajanje potovanja: 2 dni
Datum potovanja: 29.2.-1.3.2020
Cena: 145 EUR
Prevoz z avtobusom


PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do srede, 8. januarja 2020. Ob prijavi je potrebno poravnati varščino (50 EUR) in odstopnino (zavarovanje odpovedi – 10 EUR) po želji.
Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro in med 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref.: SI00 2902020)

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 10 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Tretje največje hrvaško mesto, največje hrvaško pristanišče in pomembno industrijsko ter prometno križišče, v letu 2020 še posebej opozarja tudi na svojo bogato in raznoliko kulturno ponudbo, ki je pogosto neupravičeno spregledana. Reka v letu 2020 nosi naziv evropske prestolnice kulture (EPK) in je ob tej priložnosti pripravila dodaten privlačen kulturni program. Mi si bomo poleg znamenitosti mesta v Narodnem gledališču Ivana pl. Zajca ogledali enega izmed glasbenih vrhuncev leta v Reki, Wagnerjevo operno mojstrovino Tristan in Izolda. V Pomorskem in zgodovinskem muzeju Hrvaškega primorja Reka pa bomo obiskali razstavo o »človeku, ki je bral violine«, slovitem zdravniku in goslarju, dr. Franju Kresniku. Drugi dan gremo na kavo v Opatijo, nato pa spoznavamo bogato kulturno in naravno dediščino območja med Ilirsko Bistrico in Pivko.

REKA – EPK 2020
(opera Tristan in Izolda, razstava »Z violino preko meja« o goslarju dr. Franju Kresniku in grad Prem z okolico)
2 dni, 29. februar – 1. marec 2020

Sobota, 29. februar 2020: MARIBOR – REKA (opera Tristan in Izolda)
Odhod avtobusa ob 7. uri izpred AP Mlinska v Mariboru in vožnja mimo Ljubljane in Postojne do Reke. Reko pogosto neupravičeno označujejo kot industrijsko mesto, ki sodobnemu popotniku ne ponudi veliko. Vendar je danes kvarnerska prestolnica moderno univerzitetno središče z bogato kulturno, zgodovinsko, športno in turistično ponudbo. Pravijo ji tudi »svetovljanka, ki diha s polnimi pljuči«. Najprej se bomo zapeljali na Trsat, ki je bil včasih samostojno naselje (Tarsaticum), danes pa je del mesta Reka. Osrednja točka Trsata je bazilika Svete device Marije, ki stoji na hribu 135 m nad morjem in je znana romarska pot s čudovitim razgledom na Kvarner (postanek za zunanji ogled). Nato se bomo spustili v mesto in si ogledali najpomembnejše znamenitosti: nagnjeni zvonik Kosi toranj, katedrala sv. Vida, Arheološki park, mestni stolp, korzo, pravoslavna cerkev, tržnica. V t.i. Guvernerjevi palači, kjer danes domuje Pomorski in zgodovinski muzej Hrvaškega primorja Reka (ena najpomembnejših kulturnih institucij mesta), si bomo ogledali razstavo o življenju in delu slovitega hrvaškega zdravnika in goslarja dr. Franja Kresnika (1869 – 1943). Na Reki, kjer je živel skoraj vse svoje življenje, so ga poznali kot šaljivca z ekstravagantno frizuro, dobrega zdravnika in dobrotnika, ki pa je ponoči igral violino in se ukvarjal z raziskovanjem in izdelovanjem tega instrumenta. Danes njegove violine postavljajo ob bok Guarnerijevim in Stradivarijevim. Nastanitev v hotelu v središču mesta in zgodnja večerja. Ob 18.00 se v HNK Ivana Pl. Zajca prične eden izmed glasbenih vrhuncev v Reki v letu 2020, Wagnerjeva opera Tristan in Izolda. Po mnenju številnih poznavalcev je Tristan in Izolda Wagnerjeva najbolj čustvena, muzikalna in globoko osebna umetnina. Ogledali si jo bomo v režiji slavne ameriške režiserke Anne Bogart. Po predstavi sprehod do hotela v neposredni bližini. Nočitev.

Nedelja, 1. marec 2020: REKA – OPATIJA – PREM – NARIN – TABOR – KALEC – MARIBOR
Po zajtrku vožnja do Opatije, starega mondenega turističnega bisera, ki leži pod Učko. V nedeljskem dopoldnevu se bomo sprehodili po delu sprehajališča Frana Josipa tik nad morjem, ki pod cipresami, hrasti in palmami vodi vse do Lovrana. Čas za dopoldansko kavo. Vožnja v Slovenijo, naš prvi postanek bo v Premu, ki ga čuva grad Prem na vzpetini. V rojstnem kraju pesnika Dragotina Ketteja si bomo ogledali grajsko poslopje (prvič omenjeno1213) ter spominsko sobo Dragotina Ketteja v nekdanji stavbi ljudske šole, poskusili pa bomo tudi domače pridelano žganje. Okoli 13.30 se bomo prepustili kulinaričnim užitkom lokalne kuhinje, ki nam jih bodo za kosilo pripravili na turistični kmetiji Pri Andrejevih v Narinu. Po kosilu bomo z gospodarjem turistične kmetije spoznavali še bližnjo okolico. Sprehodili se bomo na razgledno točko Šilen Tabor, s katere se bomo razgledali po dolini reke Pivke (tu je razvodnica med Črnim in Jadranskim morjem) ter po bližnjih hribih, ob lepem vremenu pa tudi po bolj oddaljenih hribih in vršacih; včasih se vidi vse do Trsta. Še kratek postanek pri ostanku gradu Kalec (17. stoletje). Tu je bil leta 1869 množičen narodni tabor za Zedinjeno Slovenijo. Pozno popoldan vožnja proti domu in prihod v Maribor okoli 20. ure.

CENA:
145 EUR Pri najmanj 40 potnikih
155 EUR Pri najmanj 35 potnikih
160 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion (zajtrk in zgodnja večerja) v hotelu 3* v središču Reke (doplačilo za enoposteljno sobo je 15 EUR), lokalno vodenje po Reki, vstopnino in vodenje po razstavi »Z violino preko meja«, vstopnico za opero Tristan in Izolda (parter), vstopnino, vodenje in degustacijo žganja na gradu Prem, kosilo na turistični kmetiji, lokalno vodenje (Šilen Tabor, Kalec), slovensko vodenje ves čas poti, organizacijo potovanja, 22 % DDV po ZDDV.

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do srede, 8. januarja 2020. Ob prijavi je potrebno poravnati varščino (50 EUR) in odstopnino (zavarovanje odpovedi – 10 EUR) po želji.
Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro in med 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref.: SI00 2902020)

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 10 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.
MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA