Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

BERLIN in Potsdam (opera Tosca na Unter den Linden)

Trajanje potovanja: 4 dni
Datum potovanja: 11.5.-14.5.2019
Cena: 340 EUR
Prevoz z letalom


PRIJAVA IN PLAČILO: Letalski prevoz je predviden z nizkocenovnim prevoznikom Easyjet, ki leti iz Graza in Ljubljane. Program je narejen na osnovi voznih redov v jesenskem času. Majski razpored za leto 2019 bo objavljen 20.9.2018, takrat bomo lahko tudi določili ceno letalske karte. Predvidevamo, da se bo cena povratne letalske karte za skupino gibala v prvem tednu po objavi med 120 in 170 EUR (v tej ceni bo vključena oddana prtljaga do 23 kg na osebo in rezervacija sedeža na letalu). Da bi lahko zagotovili čim ugodnejšo ceno leta, bi se bilo treba za program odločiti in vplačati varščino (100 EUR) in morebitno zavarovanje odpovedi (28 EUR), do 19. septembra. Tako bi lahko 20. septembra (prvi dan prodaje, ko so cene najnižje) mi že kupili karte. V kolikor bi cena povratne letalske karte narasla preko 170 EUR, bi vas o tem obvestili in vas povprašali o odločitvi, ali se boste za potovanje kljub temu odločili.

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 28 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Berlin. Prestolnica, ki ji je težko slediti. Pravijo, da je edina konstanta v Berlinu sprememba. Moderna arhitektura je v razmahu, na novo so zaživele tudi nekatere zgodovinske stavbe. Kulturni utrip je živahen kot le v malo katerem evropskem mestu in mi se bomo odpravili na predstavo v eno izmed najlepših opernih hiš sveta, v nekdanjo kraljevo opero na Unter den Linden. Ogledali si bomo opero Tosca (v glavni vlogo poje Sonya Yoncheva). Zapeljali pa se bomo tudi v nekdanjo šarmantno prusko prestolnico, Potsdam.

BERLIN in Potsdam
(opera Tosca v prenovljeni operi na Unter den Linden s Sonyo Yonchevo v glavni vlogi)
letalo, 4 dni, 11. – 14. 5. 2019

1. dan, 11.5.2019: GRAZ – POTSDAM – BERLIN
Ob 10.30 bomo poleteli z graškega letališča proti Berlinu. Popoldan bomo izkoristili za izlet v staro prusko prestolnico Potsdam. Kratek postanek za zunanji ogled znamenitega gradu Cecilienhof, kjer se je odvijala potsdamska konferenca, ki je zapečatila usodo povojne Nemčije. V šarmantnem središču mesta prosto za individualno kosilo (ali organizirano kosilo po želji), nato pa se bomo zapeljali do velikanskega kompleksa grajskih poslopij in vrtov Sanssouci, ki so ga arhitekti pruskih kraljev ustvarjali celih sto let. Sprehod po vrtovih in mimo najbolj znanega gradu - Sansoucci, zasebne rezidence Friderika II. Vožnja v Berlin, nastanitev v hotelu v središču mesta. Nočitev.

2. dan, 12.5.2019: BERLIN
Dopoldan se zapeljemo s podzemno železnico/tramvajem do East Side Gallery (1,3 kilometrov dolg ostanek berlinskega zidu, ki je l. 1990 postal galerija za grafitarje; danes so nekatere kultne slike lepo obnovljene). Vožnja do Gendarmenmarkta, ki velja za enega najlepših trgov v Berlinu, nato se sprehodimo po slikoviti in živahni Friedrichstrasse ter se ustavimo pri Checkpoint Charlieju (najbolj znanem mejnem prehodu med nekdanjim zahodnim in vzhodnim Berlinom). Še sprehod do mesta nekdanjega sedeža Gestapa, kjer se nahaja dokumentacijski center Topografija terorja. Vožnja do Potsdamerplatza, ki vas bo navdušil z modernimi gradbenimi »čudeži«; tukaj so mnogi nemški in tuji arhitekti dobili priložnost za uresničitev svojih najdrznejših idej. Po želji pozno skupno kosilo v restavraciji, vrnitev s podzemno železnico do hotela. Osvežitev v hotelu in priprava za operno predstavo. Ob 18.00 uri se v operni hiši na Unter den Linden, ki velja za eno najlepših opernih hiš sveta, prične opera Tosca. Opera je lani po sedemletni sanaciji ponovno odprla vrata za javnost, mi pa bomo v glavni vlogi lahko poslušali Sonyo Yonchevo. Po predstavi vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan, 13.5.2019: BERLIN
Popoldan se vračamo na Unter der Linden, ki vas bo navduševala s svojo monumentalnostjo, sprehodili se bomo do Brandenburških vrat in Reichstaga (poškodovan v zloglasnem požaru leta 1933, nazadnje ob nedavni selitvi parlamenta v Berlin temeljito obnovljen). Oglede nadaljujemo na Aleksanderplatzu, na katerem dominira 365 m visok televizijski stolp. Sprehodili se bomo po šarmantnem, najstarejšem predelu mesta po Nikolaiviertlu (gre za četrt, v kateri se čuti duh starega Berlina – nedavno so jo lepo obnovili), kjer lahko organiziramo po želji skupno kosilo. Dan bomo sklenili na Muzejskem otoku, ki gosti pet imenitnih berlinskim muzejev. Morda vstopite v katerega izmed njih, se povzpnete na televizijski stolp ali se zapeljete z ladjico po kanalih reke Spree. Vožnja s podzemno železnico ali avtobusom do hotela. Nočitev.

4. dan, 14.5.2019: BERLIN – GRAZ (LJUBLJANA)
Zjutraj se bomo sprehodili po nekdanjem središču zahodnega Berlina, po sloviti ulici Ku-damm ter si ogledali bližnje znamenitosti (Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche - Spominska cerkev cesarja Wiljema, KaDeWe, postaja ZOO,..). Seveda bo nekaj prostega časa namenjenega nakupovanju, kavici, malici. Transfer do letališča in polet ob 15. uri proti Grazu, kjer bomo pristali ob 16.25.


CENA:
340 EUR Pri najmanj 25 potnikih
360 EUR Pri najmanj 20 potnikih
398 EUR Pri najmanj 15 potnikih
*V skladu s pogoji 57.d člena Zakona o varstvu potrošnikov si agencija si pridržuje pravico do spremembe cene turističnega aranžmaja zaradi spremembe cen letaliških taks.

Cena vključuje: 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* SUP v središču Berlina v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo je 75 EUR), poldnevni izlet v Potsdam, 2 enodnevni vozovnici za javni prevoz po Berlinu (v mestu se bomo prevažali z javnim prevozom, ki je v Berlinu izjemno učinkovit), avtobusni transfer iz hotela na letališče v Berlinu, strokovno slovensko vodenje ves čas poti in organizacijo potovanja, 22 % DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje:
- Vstopnice za opero TOSCA. Rezervirane imamo vstopnice: o 16 vstopnic 1. kategorije (98 EUR) o 8 vstopnic 3. kategorije (67 EUR) o 6 vstopnic 4. kategorije (57 EUR).
- Vstopnin po želji (Npr.: televizijski stolp – 15,50 EUR, ladijska vožnja – 10 EUR,…) - Skupnih obrokov (kosil v restavracijah) – okvirno 20 EUR na obrok

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijaviti se je možno do zasedbe prostih mest. Priporočamo čim hitrejšo prijavo zaradi cen letalskih kart, ki se dnevno spreminjajo in so odvisne od zasedenosti na letalu. Ob prijavi je treba poravnati varščino (200 EUR), izbrano vstopnico za opero in morebitno odstopnino (28 EUR). Preostanek 18 dni pred odhodom.

Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 052019)

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA