Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, F: +386 (0)2 250 9887, E: info@agencija-m.com

Temperamentna ALBANIJA IN mistični OHRID

Trajanje potovanja: 5 dni
Datum potovanja: 3.-7.10.2018
Cena: 695 EUR
Prevoz z letalom

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do srede, 14. marca 2018. Ob prijavi je treba izpolniti prijavnico ter plačati varščino (250 EUR) in morebitno odstopnino (34 EUR). Preostanek plačila je potrebno poravnati vsaj 14 dni do odhoda oziroma po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 03102018)

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Pojdite z nami to jesen na potovanje po deželi orlov – v Albanijo! V državi se zrcalijo številna nasprotja; na eni strani skoraj prvobitna divjina, na drugi pa blišč, globalizacija ter turistično razvita mesta. In vmes ogromno pristnega gostoljubja… Ogledali si bomo pisano prestolnico Tirano, slikoviti Berat, ki je pod Unescovo zaščito, zgodovinsko Krujo in Skadar, spoznali pomembno pristaniško in turistično mesto Drač, ter se za en dan odpravili do makedonskega turističnega bisera, na Ohrid. Potovanje, ki vas ne bo pustilo ravnodušnih!

Temperamentna ALBANIJA in mistični OHRID
5 dni, letalo, 3. – 7. oktober 2018

1. dan, 3.10.2018: LJUBLJANA – TIRANA – KRUJA – SKADARSKO JEZERO
Ob 10.30 zbor na letališču Jožeta Pučnika in ob 12.10 polet proti Tirani, kjer bomo predvidoma pristali ob 13.25. Vožnja do zgodovinskega mesteca Kruja, ki ima čudovito lego na hribovju (okoli 600 m nadmorske višine); uživali bomo v lepih panoramskih razgledih. Mesto je povezano z albanskim narodnim herojem Skenderbegom, ki je v 15. stoletju prav od tu branil Evropo in Albanijo pred vdorom otomanskega cesarstva. Občudovali bomo mogočen grad in zanimivo sakralno arhitekturo ter obiskali živahen turški bazar; morda se preizkusite v barantanju!? Pot nas bo vodila proti severu do vasice Shiroka, ob obali Skadarskega jezera. Gre za največje jezero na Balkanu, ki predstavlja enega največjih ptičjih habitatov v Evropi (tukaj so zavetje našli še zadnji pelikani v Evropi). Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.

2. dan, 4.10.2018: SKADAR – TIRANA
Dopoldan bomo posvetli spoznavanju enega najstarejših in zgodovinsko najpomembnejših albanskih mest – Skadra (Shkodra). Ustanovljeno je bilo že v 4. stoletju pr.n.š. pod Iliri, v 2. stol. n.š. pa prešlo pod rimsko oblast. Povzpeli se bomo do utrdbe Rozafa, od koder se razprostirajo čudoviti razgledi na jezero in gore, se sprehodili po mestnem središču, ki ga v zadnjih letih pospešeno prenavljajo, ter vstopili v fotografski muzej (Marubi), kjer se skozi fotografijo sprehodimo skozi 19. in 20. stoletje v Albaniji. Na vožnji proti Tirani se bomo ustavili na kmetijsko bogatem področju, kjer bomo v lokalni gostilni imeli pravo albansko kosilo. Popoldan prihod v Tirano, prvi vtis o prestolnici bomo dobili na avtobusno krožni vožnji. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan, 5.10.2018: TIRANA – BERAT
Dopoldan bo namenjen ogledu albanske prestolnice Tirane, ki je gospodarsko, administrativno in kulturno središče države. Za mesto se zdi, da »nikoli ne spi«, saj ji številne kavarnice, taverne in trgovine dajejo neizmerno živahnost. Videli bomo Skenderbegov trg, mošejo Ethema Bega, urni stolp, vladne zgradbe, zanimive bulvarje,… Vstopili bomo v nekdanji protiatomski bunker Enverja Hodže, danes preurejen v muzej, posvečen vojski tistega čas in albanskemu vsakdanu pod komunističnim režimom. Seveda bo nekaj prostega časa za raziskovanje številnih kulinaričnih dobrot, obisk tržnice in uživanje v mestnem utripu. Popoldan vožnja do »ponosa« Albanije, zakladnice albanske zgodovine in kulture, mesta Berat, ki je od leta 2008 pod Unescovo zaščito. Za uvod se bomo ustavili v bližnji družinski vinoteki, kjer bomo ob degustaciji domačega vina, doma pridelanega albanskega sira in oliv lahko poklepetali s člani družine. Nato se odpravimo na ogled mesta znanega po zanimivi arhitekturi stanovanjskih zgradb, zaradi katere je dobilo naziv »mesto tisočerih oken«. Na ogledu bomo videli grad, mošeje, bizantinske cerkve, kamnite uličice,… Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan, 6.10.2018: BERAT – SV. NAUM – OHRID – ELBASAN
Danes se odpravimo na izlet v Makedonijo. Do sv. Nauma bomo prispeli okoli poldneva in se za uvod okrepčali s kosilom. Nato si bomo ogledali samostansko cerkev (posebej zanimiv je ikonostas iz 18. stol.), od koder je čudovit razgled na Ohridsko jezero. Pot nadaljujemo do bisera med makedonskimi mesti, Ohrida, katerega staro mestno jedro je pod zaščito Unesca. Na sprehodu bomo občudovali značilno arhitekturo ter videli cerkev sv. Zofije, rimski amfiteatra, Samuelovo trdnjavo itd. Nekaj bo prostega časa za sprehod po ohridski "čaršiji", kavico, nakupe (morda ohridskih biserov?). Vkrcamo se na ladjico ter za slovo uživamo še na krajši vožnji po jezeru. Vožnja v Albanijo do mesta Elbasan, nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan, 7.10.2018: ELBASAN – DRAČ – TIRANA – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do največjega pristanišča in obmorskega središča Albanije, Drača. Eno izmed najstarejših mest v državi se ponaša z več kot 3000 letno zgodovino; nekdaj je bilo pomembno trgovsko središče med Rimom in Bizancem, v 20. stoletju pa nekaj let tudi albanska prestolnica. Kratek sprehod po mestnem središču, ki je prava zakladnica arheoloških antičnih najdb (obzidje, kopališča, mozaiki itd.). Ogledali si bomo eno izmed najbolj pompoznih – amfiteater, zgrajen v času vladavine rimskega cesarja Adriana (2. stol. n. št.); velja za drugi največji amfiteater na Balkanu (sprejel je okoli 15.000 gledalcev). Čas za prigrizek, nato pa vožnja do letališča v Tirani, od koder imamo ob 15.05 polet proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika ob 16.25.

Cena:
695 EUR Pri najmanj 30 potnikih
730 EUR Pri najmanj 25 potnikih
760 EUR Pri najmanj 20 potnikih
795 EUR Pri najmanj 15 potnikih
*V skladu s pogoji 57.d člena Zakona o varstvu potrošnikov si agencija si pridržuje pravico do spremembe cene turističnega aranžmaja zaradi spremembe cen letaliških taks.

Cena vključuje: letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Tirana – Ljubljana, letališke takse, avtobusne prevoze po Albaniji in Makedoniji, 3 polpenzione (nočitve z zajtrkom in večerjo) in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*+ in 4* v dvoposteljni sobi, 2 kosili v restavracijah po programu, vinska degustacija v družinski vinoteki v Beratu, vsa obvezna lokalna vodenja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje:
• vstopnin po programu (utrdba Rozafa in fotografski muzej v Skadarju, Bunkart muzej v Tirani, grad v Beratu, ladijska vožnja po Ohridskem jezeru, cerkev Sv. Naum, rimski amfiteater v Draču) – okoli 30 EUR
• bivanja v enoposteljni sobi – doplačilo 50 EUR
• avtobusnega transferja na letališče v Ljubljano (MB – letališče Jožeta Pučnika – MB) – cena je odvisna od števila prijavljenih potnikov
• napitnin za lokalnega vodnika in voznika

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do srede, 14. marca 2018. Ob prijavi je treba izpolniti prijavnico ter plačati varščino (250 EUR) in morebitno odstopnino (34 EUR). Preostanek plačila je potrebno poravnati vsaj 14 dni do odhoda oziroma po dogovoru.
Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 03102018)

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA